Børn og bevægelse

Når børn ikke vil bevæge sig eller undgår bevægelse, skal man være nysgerrig på hvad det skyldes. Oftest kan det være små ting, men nogle gange kan der også være…

Den lille krop i bevægelse

Inde i mors mave har baby travlt med masser bevægelse og aktivitet. Baby sanser mors bevægelser og dermed stimuleres og udvikles muskler og leddenes sansesystem. Baby bevæger sig rundt i…

Favoritside hos baby?

Hvis du oplever baby har en favoritside og måske har fået fladt baghoved,  skal årsagen selvfølgelig undersøges. Der skal undersøges om baby har en fri aktiv bevægelighed i nakken, om der…

Bevægelsesfremtid for børn og unge?

Jeg har en drøm om, at bevægelse bliver en større del af vores tilbud til alle vores skønne børn i dagtilbud og skole. Der er flere og flere undersøgelser og…

Børnefysioterapi til store og små

Børnefysioterapi er med til at afdække og undersøge om der er nogle kropslige interventioner der kan sættes ind med hos dit barn, hvor ser opleves udfordringer. Det kan både være…

Hvornår skal mit barn begynde at gå?

Hvis man slår op i en bog omkring barnets motoriske udvikling vil der typisk stå at barnet skal begynde at have gangfunktion omkring 12-15 måneders alderen.  Men det er meget…

Hvad er “normalen” for motorisk udvikling?

Ja, jeg får tit dette spørgsmål om hvad er egentlig normalen ift. barnets motoriske udvikling? Oftest svarer jeg – at det er individuelt for babyer, børn og unge og normalen…

Søvn og uro

Søvn har en stor betydning for babyer, børn og unges helbred, trivsel og almene velbefindende. Der er en stor variation i søvnmønstret, specielt hos babyer og børn. Den lille baby…

Urolige børn

Flere og flere børn bliver betegnet som urolige allerede i børnehaven eller i skolen. Oftest er det forstyrrende for barnets omgivelser og kan skabe en negativ kontakt og relation for…

Motorik og bevægelse

Hjernens funktion er at styre kroppen. Den kontrollerer og regulerer kroppens funktioner og bearbejder og lagrer indtryk og erfaringer. Motorik er bevægelse og det vi gør hele tiden. Alt det…

3 måneders alderen – en vigtig milepæl.

Når baby er omkring 3 måneder begynder baby at kunne løfte og holde hovedet mod tyngden i maveliggende stilling. Hovedet skal have fri rotation til begge sider. Baby skal kunne…

Sådan arbejder jeg som børnefysioterapeut

Når jeg ser babyer og børn laver jeg altid en undersøgelse af barnet, ser på begrænsninger i barnets bevægelser, udviklingszoner, motoriske strategier, bevægemønster generelt, kroppen i forskellig aktiviteter og niveauer…

Kan babyer og børn have stramme og spændte muskler?

Som børnefysioterapeut ser jeg en masse babyer og børn med favoritsider, skæve kranier, flade baghoveder, asymmetri i bevægelser, manglende stabilitet, nedsat kropsfornemmelse og meget mere.  Og hvor kommer det egentlig…

Hjælper du dit barn til bevægelse?

Nogle børn har brug for en hjælpende hånd, måske et let skub på numsen, verbal guiding, eller bar’ en hånd at holde i når barnet skal prøve nye uvante bevægelser.…

Hvis min baby ikke vil ligge på maven?

Allerede fra helt spæd skal baby øve sig i at ligge på maven. Det er begrænset hvor meget baby vil løfte hovedet i starten, men vænner sig stille roligt til…

Hvornår må baby sidde selv?

Det enkelte svar er – når baby kan! Desværre opleves det ofte at baby bliver sat op for tidligt hvor baby slet ikke er stærk nok og ikke har de…

Hvornår skal man opsøge en børnefysioterapeut?

Hvornår skal du opsøge en børnefysioterapeut? Du kan opsøge en børnefysioterapeut allerede når baby er få uger gammel. En tidlig indsats vil give baby de bedste forudsætninger for at få…

Har din baby en favoritside?

Har din baby en favoritside? Mange nybagte forældre oplever, at baby har en favoritside, hvor baby vil kigge mest til højre eller til venstre. Måske baby har gjort det lige…

Bevægelse og udvikling

Helt fra det tidlige fosterstadie ligger baby i livmoderen og bevæger sig rundt i livmoderen og spjætter med arme og ben. Inde i maven har baby en stor bevægelsesfrihed og…

Tågang hos børn

  Når man snakker om tågang og hvorfor børn går på tæer, kan der være flere årsager. Det er normalt at hvis barnet lige har lært at gå, vil udforske…

Motorisk usikre børn

Motorisk usikre børn Motoriske færdigheder er en vigtig del af barnets udvikling og forudsætninger for barnets deltagelse i leg og fysisk aktivitet. Udviklingen af barnets bevægelser starter allerede i fosterlivet,…

Hypermobilitet hos børn

Hypermobilitet hos børn Hypermobilitet beskrives som en tilstand, hvor flere af kroppens led er overbevægelige. Det vil sige, at led kan bevæge sig mere end normalt. Hvis man har hypermobile…

Muskel-led-sansen. Det proprioceptive sansesystem.

Muskel-led-sansen. Det proprioceptive sansesystem. Muskel-led-systemets sansereceptorer er beliggende i selve musklerne, senerne og i knoglehinderne, som omslutter knoglerne. Det har en stor betydning for vores kropsopfattelse og for vores kropslige…

Barnets motoriske udvikling

Barnets motoriske udvikling Allerede fra fosterstadiet begynder de mange bevægelser af kroppen hos barnet. De er med til at udvikle og styrke knogler og muskler til baby kommer ud af…
Fladt/skævt baghoved

Fladt/skævt baghoved

Fladt/skævt baghoved Ved fødslen ses ofte en deformitet af spædbarnets kranie. Det er helt normalt, da kraniet er opbygget af adskillige separate kranieknogler og er kan derfor modstå tryk og…
Menu