Har din baby en favoritside?

Mange nybagte forældre oplever, at baby har en favoritside, hvor baby vil kigge mest til højre eller til venstre. Måske baby har gjort det lige fra fødslen og måske allerede i graviditeten. Der kan være mange årsager til, at baby har fået en favoritside:

  • Pladsforholdene i livmoderen
  • Traumatisk fødsel med akut kejsersnit
  • Taget med sugekop
  • Sædefødsel
  • Hurtig fødsel
  • Lang fødsel
  • Fødsel med manuelt træk, fx ved fastsiddende skuldre

Ofte opleves det, at baby ikke har fuld bevægelighed over flere led når baby har en favoritside. Dette kan til dels give barnet ubehag og dårlig trivsel, samt kan udviklingen af de tidlige motoriske milepæle blive påvirket. Baby med stram øvre nakkemuskulatur kan have svært ved at ligge på maven med god kvalitet og vil ofte virke utilfreds. Nogle af symptomerne kan bl.a. være asymmetrisk bevægelse af arme og ben, nedsat bevægelighed i ryg og bækken, manglende lyst til bevægelse, svært ved at blive lagt til brystet, urolig, udviklet fladt baghoved mm.

Hvis man som forældre oplever dette, vil det være en god ide at opsøge en børnefysioterapeut og få hjælp og vejledning til at håndtere favoritsiden hos baby.

Ved en babyfysioterapeutisk indsats, vil der være en blid og grundig undersøgelse af jeres baby. Efterfølgende vil fokus være at normalisere babys bevægemønster med henblik på at øge babys trivsel. Dette gøres ved en skånsom manuel behandling og facilitering til aktivitet i det væv der oftest er stramt.

Der vil være en grundig vejledning og instruktion i mobiliserende øvelser og lejringsteknikker som kan understøtte den babyfysioterapeutiske undersøgelse og behandling.

Kontakt mig endelig hvis du oplever noget af dette hos jeres baby. Så vil jeg guide og hjælpe jer og baby videre med en tryg og rolig tilgang.

 

https://lisefrydenlund.dk/kontakt/

 

 

Menu