Nogle børn har brug for en hjælpende hånd, måske et let skub på numsen, verbal guiding, eller bar’ en hånd at holde i når barnet skal prøve nye uvante bevægelser. Som forældre er der et stort ansvar i både at hjælpe og udfordre barnet i nye bevægelser• men samtidig respektere de motoriske grænser barnet kan have og selv mærke. Ofte skal der flere gentagelser til og barnet vil stille og roligt finde kropslige strategier for den givende aktivitet. Børn udvikler sig forskelligt og i forskellige tempi • og det er helt okay! • Hvis man oplever sit barn ikke har lyst til at bevæge sig eller altid fravælger aktiviteter hvor kroppen skal bruges, er der oftest en årsag!Måske barnet kan mærke at h** mister balancen på vippen, bliver svimmel på gyngen, aldrig kan følge med sine venner i løbelege, er bange for boldspil, vil ikke kravle for højt op i klatrestativet, falder altid af cyklen, snubler over sine egne ben på legepladsen og mange andre eksempler når et barn er motorisk usikker. Det handler ikke om at barnet er forkert eller ikke tør, men mere at barnet ikke har et kropslig, stabilt fundament for at udføre de aktiviteter som sine jævnaldrende.Hvis du oplever dit barn lidt usikker i sin motorik, kan et simpelt og tilrettelagt forløb med øvelser, hjælpe dit barnet i den rigtige bevæge-retning!

Menu