Jeg har en drøm om, at bevægelse bliver en større del af vores tilbud til alle vores skønne børn i dagtilbud og skole. Der er flere og flere undersøgelser og forskning der viser, at mange børn har motoriske udfordringer når de starter i skole. Knap hver tredje barn har udfordringer med motorikken ved skolestart, og 5-7% har decideret motoriske vanskeligheder. Og sådan har det været i årevis – men hvorfor?

Hvis der er noget vi efterhånden ved, så er det, at når børn er motorisk usikre har de sværere ved indlæring, sociale relationer, kan få lavt selvværd, dårlig trivsel og nedsat evne til kompetence udvikling.

Det tyder også på, at der en en sammenhæng mellem motorikken i det første leveår og ved sundhedsplejerskernes indskolingsundersøgelser i 0.-1. klasse.

Det vi ved, er at bevægelse skaber trivsel hos børn og at der forhåbentlig snart kommer mere politisk bevågenhed omkring denne udfordring der er ved at holde og få børn i bevægelse.

💙Så hvordan får vi mere bevægelse i vores børns hverdag?

💙Hvordan kan vi blive bedre til at sætte tidligere ind hos børn som har behov for lidt ekstra?

💙Hvordan kan vi få bevægelse ind i læring i folkeskolen?

💙Hvordan kan der skabes mere lyst og motivation til bevægelse hos børn og unge?

En masse håb og tanker fra en børnefysioterapeut som brænder for børn i bevægelse. Jeg ser kæmpe udfordringer i, at der ikke nok fokus på hvor stor betydning bevægelse har for babyer, børn og unge.

Bedste hilsner

Lise 💙

Referencer:

https://helsingordagblad.dk/debat/bevaegelse-styrker-boerns-trivsel?fbclid=IwAR29Wg1G5JrSAT1Z6AxUKKrAOFPMUfZHiEkB1jAGv1AogXeMk9eFjJolU7I

 

https://vidogsans.dk/boerns-motorik-er-en-noed-vi-ikke-har-knaekket/

 

https://boernefysioterapi.dk/siteassets/dokumenter/born-i-fysioterapi/2022/boern-i-fysioterapi-02-2022_alle_er_med.pdf?fbclid=IwAR1uk7l8SUv7gxpCWDAivHzFrBT_EhpoTI79CpmsnhRgOM0QiYU2l9-6BOE

 

#børnogmotorik#børnibevægelse#barnetsfysio#fokuspåmotorik#vidogsans#bevægelse#silkeborg#hjælptilmotorik#dendanskefolkeskole#folkeskolereform#børnefysioterapi

 

Menu