Inde i mors mave har baby travlt med masser bevægelse og aktivitet. Baby sanser mors bevægelser og dermed stimuleres og udvikles muskler og leddenes sansesystem. Baby bevæger sig rundt i livmoderen og støder på dens indre bløde væg og det vil give baby en kropsligs reaktion fra egen krop og fra omgivelserne. Idet baby kommer ud af mors mave skal baby til at lære og mærke kroppen på en anden måde og er afhængig af sine omgivelser til at give inputs der stimulerer til dette. Det er væsentlig at babyen er i stand til at mærke kroppen for at kunne styre kroppens bevægelser. Når baby mærker med kroppen og får en masse sansestimuli fra sine omgivelser får baby kropslige erfaringer som giver baby en naturlig viden om kroppen.

Når baby begynder at kunne bevæge sig mere omkring og oplever omgivelserne i flere niveauer vil babys sansesystem modnes og kunne rumme mere og dermed sker der en fantastisk udvikling af babys sansemotoriske udvikling.

Baby vil dermed også kunne udtrykke sig når der noget der ikke er rart, i og med at kroppen er blevet stimuleret og udfordret efter de omgivelser baby er blevet præsenteret for.

Bevægelse er en unik størrelse og en stor del af babys fremtidig udvikling og trivsel. Baby er i mange år afhængig af, at omgivelserne indrettes efter babys behov og ikke omvendt.

Bedste hilsner

Lise 💙

#børnogmotorik#barnetsfysio#babyogmor#babyibevægelse#børnibevægelse#motoriskudvikling#bevægelse#bevægelsegiverglæde#bevægelseogudvikling#sansemotoriskudvikling#silkeborg

Menu