Hvis du oplever baby har en favoritside og måske har fået fladt baghoved,  skal årsagen selvfølgelig undersøges. Der skal undersøges om baby har en fri aktiv bevægelighed i nakken, om der kunne være spændinger i kroppen og hvordan babys muskler arbejder i de motoriske overgange.

Nogle gange er det relevant at arbejde manuelt hvis der i undersøgelsen findes spændte muskler som kan være årsag til en favoritside.

Men der skal ALTID gives øvelser til de muskler der skal styrkes og give baby stabilitet. Hvis der kun bliver givet manuel behandling og ikke opmærksomhed på at få trænet de inaktive muskler, vil den manuelle behandling have kortvarig virkning.

Dertil skal der selvfølgelig vejledes i den daglige håndtering af baby, som har stor betydning for at få babys krop i balance.

Hvis du oplever at baby kun vil kigge til den samme side – så er det smadder godt at få det undersøgt og dermed finde årsagen. Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål, så kontakt mig endelig for en uforpligtende snak om din baby💙💜

Mange hilsner

Lise, børnefysioterapeut.

#børnefysioterapi#motoriskudvikling#fladtbaghoved#favoritside#manuelbehandling#børnibevægelse#børnogmotorik#barnetsfysio#silkeborg

Menu