Hvis man slår op i en bog omkring barnets motoriske udvikling vil der typisk stå at barnet skal begynde at have gangfunktion omkring 12-15 måneders alderen. 

Men det er meget individuelt hvornår barnet får en gangfunktion. Der er så mange faktorer der spiller ind når barnet skal have en stabil gangfunktion. 

Det starter altid ved starten. Hvordan har barnets udvikling været fra dag 1? Har barnet været igennem alle motoriske milepæle? Har barnet haft svært ved at trille, kravle? Eller har barnet haft en svær start på livet, som gør at barnet har behov for længere tid i den motoriske udvikling?

Der er ikke er facit på hvornår der “forventes” en gangfunktion. Som børnefysioterapeut ses det gerne at barnet er på gulvet så lang tid så muligt, da der her trænes og øves så mange vigtige funktioner som er fundament for en stabil gangfunktion og en stærk motorisk udvikling. 

Kontakt mig endelig hvis du har brug for en vurdering og sparring omkring jeres barns motoriske udvikling.

Menu