Det enkelte svar er – når baby kan! Desværre opleves det ofte at baby bliver sat op for tidligt hvor baby slet ikke er stærk nok og ikke har de rette muskulære forudsætninger for det. Når baby bliver sat op for tidligt , vil baby ofte foretrække at sidde fremfor maveliggende stilling. Maveliggende stilling er vigtig for bl.a at styrke både forside – og bagsidemuskulatur, corestyrke, stimulering af muskel-led-sansen, vægtbæring på hænder, albuer og skuldre. Derudover træner den maveliggende stilling de muskulære balancer, som skal til for at kunne trille, pivotere, krybe og kravle. Tiden på maven træner også de generelle bevægemønster for at kunne komme fra en motorisk overgang til en anden, fx trille fra mave til ryg. 

Når baby først har fået en fornemmelse for den siddende stilling, er det svært at komme ned på gulvet igen og træne de grundlæggende motoriske milepæle og baby vil ofte protestere imod dette. 

Ved en for tidlig siddende stilling, kan baby begynde at finde en anden strategi, fx numsekravle, for at komme frem. 

Der skal indsats til for at få baby ned på gulvet igen og udvikle sig og nå de motoriske milepæle. 

Menu