Babyfysioterapi

Babyfysioterapi kan være med til at få afklaret om din baby er i en god udvikling og eventuelle udfordringer der opleves hos barnet. Først undersøges baby, og der mærkes for eventuelle spændinger og ledpåvirkning, der kunne genere eller hæmme babys naturlige udvikling. Ligeledes vejledes forældre i hvilke tiltag der kan være med til at fremme og understøtte udvikling og de behov baby har for at fortsætte sin naturlige udvikling. Babyfysioterapi er oftest helt smertefri og foregår altid på babys præmisser i rolige og trygge rammer. Babyfysioterapi kan hjælpe ved:

 

Symptomer

Hos baby kan symptomer opleves som generel utilpashed, megen gråd, motorisk forsinkelse og dårlig trivsel. Symptomerne kan være forårsaget af en fysisk fejlstilling i dit barns hvirvelsøjle, stramninger i muskler, sener og bindevæv. Som følge af dette kan et barns fysiske kontakt og nærhed blive forstyrret og kan gøre at dit barn kompenserer i en fejlstilling der forstyrrer den motoriske udvikling.

 Årsager

Babyer med en svær eller kompliceret start på livet kan have led og muskelproblemer, samt blive begrænset i sin motoriske udvikling. En irritation af hele bevægeapparatet kan opstå før barnet overhovedet bliver født, grundet dårlige pladsforhold i livmoderen eller under selve fødslen

Ved følgende situationer kan der ofte opstå et øget stress på bevægeapparatet:

  • Fødsel med sugekop eller tang
  • Fødsel med manuelt træk, fx grundet fastsiddende skuldre
  • Fødsel forløst ved akut kejsersnit
  • Fødsel med ansigtet først (stjernekigger, sædefødsel eller baby har ligget i tværleje)
  • Fødselsvægt over 4000g
  • Tvilling eller trilling

Besøg hjemme hos jer

Behandlingen og undersøgelsen foregår hjemme hos jer, hvor det er vigtigt at kunne møde baby i trygge og rolige omgivelser. Jeg vil efter undersøgelse af baby give jer tilpassede simple øvelser som er målrettet de behov og udfordringer I oplever ved jeres baby.

Menu