Symptomer

Hos barnet kan symptomer opleves som generel utilpashed, megen gråd, motorisk forsinkelse og dårlig trivsel. Symptomerne kan være forårsaget af en fysisk fejlstilling i dit barns hvirvelsøjle, stramninger i muskler, sener og bindevæv. Som følge af dette kan et barns fysiske kontakt og nærhed blive forstyrret og kan gøre at dit barn kompenserer i en fejlstilling der forstyrrer den motoriske udvikling.

Disse symptomer kan ved hjælp af smertefri fysioterapeutisk behandling lindres eller elimineres helt. Ofte er det enkelte manuelle greb der skal til, hvor der arbejdes med muskelbalancen i kroppen, samt vejledning af jer forældre der har stor betydning for dit barns trivsel.

 

Årsager til gener

Babyer med en svær eller kompliceret start på livet kan have led og muskelproblemer. En irritation af hele bevægeapparatet kan opstå før barnet overhovedet bliver født, grundet dårlige pladsforhold i livmoderen eller under selve fødslen.

Ved følgende situationer kan der ofte opstå et øget stress på rygsøjlen:

 

  • Fødsel med sugekop eller tang
  • Fødsel med manuelt træk, f.eks. grundet fastsiddende skuldre
  • Fødsel forløst ved akut kejsersnit
  • Fødsel med ansigtet først “Stjernekigger” Sædefødsel, eller ligget i tværleje
  • Fødselsvægt over 4000g
  • Tvilling, trilling

Besøg hjemme hos jer

Ofte kan en undersøgelse eller et træningsforløb være mere trygt for dig og dit barn i vante omgivelser. Derfor kan I få besøg af mig hjemme hos jer. Jeg kan give jer råd og vejledning om jeres barn og tilrettelægge et træningsforløb der stimulere den motoriske udvikling og de problematikker I oplever med jeres barn.

Menu